Stiri economice si financiare

Citeste cele mai recente stiri economice si financiare. Calculator-Salariu.net te tine la curent cu cele mai noi informatii din domeniul financiar. In sectiunea "Blog" vei gasi sfaturi utile despre negocierea salariului, calcularea remuneratiei, exemplu de calcul salariu, salariu minim brut dar si explicatii concise si pe intelesul tuturor ai celor mai utilizati termeni financiari.

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Cum realizezi o scrisoare de intentie care sa il impresioneze pe angajator: principalii pasi de redactare, plus model de scrisoare pentru angajare.
Cerere demisie

Cerere demisie

Descarca model cerere demisie cu preaviz si afla drepturile si obligatiile angajatului / angajatorului. Cum se compenseaza concediul de odihna neefectuat.
Salariul mediu in Romania

Salariul mediu in Romania

Afla care este salariul mediu in Romania, topul celor mai bine platite locuri de munca, cele mai populare industrii cat si orasele cu cele mai mari salarii.
Zile Libere 2024

Zile Libere 2024 - lista sarbatori legale in Romania

Afla care sunt cele 17 zile libere legale in 2024 si de cate vor beneficia romanii. Calendar sarbatori legale plus puntile acordate in sistemul bugetar.
Deducerea personala

Deducerea personala

Afla ce este deducerea personala, cum poate beneficia de deducere persoanele fizice, plus documentele necesare pentru acordare si incadrarea dvs.
Impozit pe venit

Impozit pe venit

Afla cat este impozitul pe venit, cum se aplica, procentul si metoda de calcul. Citeste despre Declaratia Unica: unde se depune si termenul limita.
Contract de comodat

Contract de comodat auto / locuinta

Contract de comodat: afla ce trebuie sa contina, durata si implicatiile privind impozitele si taxele. Descarca model de contract pentru locuinta sau auto.
Cifra de afaceri

Cifra de afaceri

Afla ce este cifra de afaceri, cui se adreseaza, care este formula de calcul si care este diferenta intre cifra de afaceri neta realizate de o firma.
Declaratia Unica

Declaratia Unica

Declaratia Unica: care este termenul de depunere la ANAF, cine are obligatia sa depuna formularul si modalitatile de depune.
Concediu medical

Concediu medical

Afla cine beneficiaza de concediu medical, durata maxima admisa, tipuri de concedii medicale, model adeverinta si exemple de calcul.
Concediu fara plata

Concediu fara plata

Afla ce este concediul fara plata, cand il poti lua, care este durata maxima precum si principalele avantaje si dezavantaje ale acestuia.
Concediu de odihna

Concediu de odihna

Afla cate zile de concediu ai dreptul anual. Conform Codului Muncii durata minima a concediului de odihna este de 20 de zile lucratoare.
Cerere concediu

Cerere concediu de odihna

Model cerere concediu de odihna: cum se acorda zilele de concediu, importanta zilelor libere, cum se platesc si alte tipuri de concedii.
Infiintare PFA

Infiintare PFA

Afla care sunt actele necesare pentru infiintare PFA, ce declaratii trebuie depuse, unde se depun, cat dureaza si care sunt costurile.
Model CV Europass & Simplu 

Model CV Europass & Simplu 

Alege si descarca un model CV Simplu in format Word sau PDF. Alege un model si descarca Curriculum Vitae modern care te ajuta sa te angajezi mai rapid.
Contract vanzare cumparare auto

Model contract vanzare cumparare auto 2024

Afla ce este un contract vanzare cumparare auto, care este procedura conform DRPCIV, cum se completeaza contractul, model pentru inspiratie.

Importanta educatiei financiare

Ati regretat vreodata investitia pe care ati facut-o, contul bancar pe care l-ati deschis sau auzit despre o anumita asigurare care sa se potriveasca mai bine cu nevoile dvs. financiare curente?

De fiecare data cand cineva va gaseste un produs financiar, simtiti ca incearca sa va vanda acel produs chiar daca nu se potriveste nevoilor dvs.

Doriti sa auziti cateva sfaturi sincere, fara sa fiti presat sa cumparati produse sau sa faceti investitii. Aici acumulati de fapt cunostinte si informatii adevarate si intelegeti nevoile financiare, obiectivele dvs. pe termen scurt sau lung.

Pentru raspunsurile la aceste intrebari am creat sectiunea de blog pe calculator-salariu.net unde va veti informa asupra legislatiei din Romania si a modificarillor aduse Codului Muncii.

Articolele din blog pastreaza o latura neutra si au scopul de a va informa, neavand intentia de a promova niciun serviciu.

Cu toate acestea va recomandam sa apelati la consultanti financiari in planificarea finantelor dvs. Acestia va pot sfatui cum gestionati bugetul, cum reduceti costurile, cum puteti economisi bani, cum va puteti asigura in situatii de urgenta financiara sau minimizati pierderea financiara prin administrarea riscurilor.

Consilierul financiar va poate ajuta, de asemenea, sa intelegeti piata financiara si produsele financiare intr-un timp foarte scurt ca dvs. sa puteti alege un produs care va maximizeaza beneficiile, avand in vedere faptul ca pietele financiare si produsele financiare sunt in totalitate pentru beneficiile publice, cu conditia sa faceti alegerea potrivita.